CSPFE.RO

Comunitatea șoferilor profesioniști fără experiență

Gândurile unui îmblânzitor de mastodont!

2 min read

Cu privirea țintă-n geam, urcam munti incărunțiti de albul zapezii, trecem ape cățărati pe bărci de otel, coboram vaile prudent si cantarim fiecare decizie care ar pune in pericol vietile celorlalti.

Avem drumuri lungi de strans in amintiri, avem amintiri stranse de la sosele vecine cu prăpastii adanci, tinuturi bantuite de hoti si imigranti, carari inguste unde este priponita cate o firma, parcari cu zambete si povesti pescaresti, toate adunate intr-un album viu, de povestit la ceasul ce bate a final.

Intr-o continua miscare, urnind greoi mastodontul spre o alta destinatie, fugim de ganduri dar gandul ne este mereu intr-un singur loc….acasa !!
Si ne bantuie acel gand la ei, ne strecoară in suflet indoiala dar si putere, ne incleșteaza mana pe volan, tintind spre o noua destinatie, mereu alta.

Neingrijiti si pe alocuri nepasatori, privim cum orizontul se indeparteaza treptat, trecand de la lumina la intuneric iar obosit de drum intins, destinatia pare de neatins.
Stricand linistea oraselor in prag de zi, ne strecuram pe ulite priponite intr-o harta ce parea sigura, apropiind destinatia cu fiecare metru inaintat timizi inspre necunoscut.

Si ploi, furtuna sau zapada, nu pot opri oamenii soselelor sa isi atinga destinatia si scopul, acela de a aduce mai aproape de dvs mici fărame din confortul unei vieti decente.

In spate de parbriz murdar, coboara obosit si omul ce struneste bruta de otel si fibra, intreband daca destinatia este cea corecta.

Daca va intrebati cum traiesc acesti oameni, departe de familii, colindand continente pe roti de balauri din metal, va spun ca ei traiesc pt viata asta si nu se pot dezintoxica de acest drog al șoselelor, un drog de care suntem dependenti, un drog ce pune la incercare omul din tine si pe cei dragi omului drogat.

Nu e vreo viata minunata, toti alergand dupa un trai decent, dar e o viata simpla traita la cote neintalnite in alte meserii, ceea ce iti creaza sentimentul de unicat intr-o mare de camioane strunite de alti oameni unicat in felul lor.

Si totusi mixul de oameni pe care ii vei intalni pe soselele astea, vor zambi cand vor povesti despre viata lor, vor sclipi trist povestind despre familie si vor trezi in tine un sentiment neintalnit, acela ca atunci cand realizezi ca faci parte dintr-o familie, alta decat a ta, una mai mare, mai dezbinata si totusi unita la nevoie, una ce este asemanatoare unei religii noi inventate.

Noi stim cine suntem, cu bunele si relele noastre si ne stim misiunea, aceea de a duce greul…pe roti, in cele 4 zari !!

Text:Ilie Matei „Omul șoselelor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright©CSPFE.RO All rights reserved. | Newsphere by AF themes.