CSPFE.RO

Comunitatea șoferilor profesioniști fără experiență

Cenușăreasa Europei

4 min read

Romania, aceasta Cenușăreasa a Europei si-a sărbatorit astăzi incă o zi de naștere, o zi pusa in umbră ca in fiecare an de unii care se simt rușinati de faptul ca s-au nascut pe pamantul asta sfant, lăcas si adapost in vremuri de razboi, motiv de mandrie in vremuri imbelșugate si ținta a talharilor imbracati la costum in vremuri pe care cu tristete le traiesc.


Am avut norocul sa ma nasc roman, copil provenit dintr-o familie modesta, la poalele de basm a Vaii Prahovei, un ținut ce candva mirosea a țitei si asigura locuri de munca pt multi adusi din alte zone, la exploatarile miniere si cele de petrol.


In adolescenta, dupa efectuarea stagiului militar, am fost recrutat de catre cei din unitatea unde efectuasem serviciul militar sa continui alaturi de ei misiunea de a apara acesta tara, din postura de angajat al MAPN, fapt ce a contribuit mult la modelarea mea ca om, dar in primul rand ca barbat .


Am lucrat cu mandrie alaturi de oameni minunati, dedicati acestui steag timp de aproape 4 ani, dupa care, fiind mutat intr-o unitate tip depozit, am decis sa renunt la cariera militara, lipsindu-mi provocarea si determinarea dupa mutarea dintr-o unitate activa ce urma a fi comasată, in una in care linistea si rutina mă chinuiau groaznic.


Am plecat spre maretul Occident, muncind fara viza, haituit de politie periodic, alaturi de alte mii de romani care erau absorbiti la acel moment de mirajul Italiei si al Spaniei, de viata de fugar, de munca la negru pt personaje obscure, de putinii bani castigati pe acolo cu sudoare, dar care reprezentau sume bunicele in batrana Romanie la acel moment.


La inceput am fost fascinat, am invatat rapid limba si obiceiurile, am avut norocul sa cunosc italieni care m-au ajutat mult cu chestia asta si probabil de aceea impartasesc inca iubire si respect pt Italia si oamenii de acolo.


M-am intors in Ro, inainte de a se intra in mareața Uniune, decis sa nu mai plec niciodata din tara mea.
Si totusi, am ales un job la care visam de mult timp, acela de a calatori si de a lucra cu multi cai putere.


Din 2006, nu cred ca am mai avut mai mult de 2 saptamani legate petrecute alaturi de familie, insa nu regret nici o secunda alegerea facuta.


De ce am povestit toate astea ??
De la an la an apar oameni care de ziua nationala ponegresc atat simbolurile nationale cat si tot ce inseamna romani si Romania !!
Si ma doare chestia asta !!


Romania nu e o tara de locuit in acest moment pt multi, dar cine am fi noi daca ne-am ponegri pamantul doar pt ca nu stim sa facem alegeri la momentul potrivit !!
Cand ponegriti Romania si romanii, va ponegriti atat pe voi cat si pe parintii vostri si vinovati deopotriva pt un sistem nedrept suntem toti, atat cei care credem inca in tara asta cat si aia cu gura spurcata ce o injosesc.


Doar cei neputinciosi isi reneaga parintii si pamantul, doar cei slabi nu invata din greseli si umplu cu negativismul lor si pe ceilalti.


Sarbatorim Halloven si Valentine day, ne rugam pt Notre Dame si hulim cu gura si prin atitudine tara care saraca de oameni cu duhul si bogata pt straini ne-a fost casa, familie si mai nou destinatie de vacanta.
Oare avem dreptul asta ??


Tara, parintii si copiii nu se aleg ci sunt un noroc sa le avem.Sunt singurele bogatii care sunt importante.


Se etaleaza munti de aur la gat in Occident, case mari si masini pe care nu si le permit unii romani stabiliti acolo, dar o singurele bogatii pe care nu le pot cumpara pe bani acei oameni ajunsi „bine” in tari straine si care isi spurca tara cu gura sunt pamantul si parintii.


Sunt inca multi ce nu țintesc spre a fi mandri de ceva si maximul de mandrie le este cand au stomacul plin si contul incarcat, dar din pacate nu vor putea niciodata cumpara o origine, a lor.
Putini au mai ramas romani din multi nascuti aici si niciodata nu vor sti ca alegerile facute gresit nu fac o tara vinovata de ceva.


In unele inimi se mai aud batai romanesti, in unele priviri inca se vede mandria de a fi roman, in ochii de copii se vede ca avem un viitor ca natie.


La multi ani, tuturor celor pt care steagul asta mai reprezinta motiv de mandrie, indiferent in ce colț al lumii v-ati afla !!
Sunt norocos…ca m-am nascut roman !!

Text :Ilie Matei „Omul șoselelor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright©CSPFE.RO All rights reserved. | Newsphere by AF themes.